Historiek

In 2007, kort nadat Rob en Lobke elkaar leerden kennen behaalde Rob zijn diploma patisserie. Hij kon meteen aan de slag bij bakkerij Meeus in Lichtaart, waar hij van Jos en Danny de kneepjes van het vak mocht leren. Drie jaar later kocht hij samen met Lobke het pand (in Lichtaart beter gekend als “bakkerij Leysen”) waar later Barijs zou ontstaan. Zonder concrete plannen te hebben hoopten de twee toch hier ooit een eigen zaak te kunnen opbouwen. De gezamenlijke liefde voor ijs was er van in het begin. Toch kwam het idee om een ijssalon te starten pas later nadat Rob in Antwerpen een extra opleiding gevolgd had. Vervolgens werd na veel brainstormen op een zondagmiddag de naam Barijs geboren. Als laatste voorbereiding trokken Rob en Lobke kort voor de opening nog naar het Italiaanse Bertinoro, waar ze de kans kregen privéles te krijgen van een echte Italiaanse “gelatomaker”. Wetende dat het Italiaans ijs hun favoriete is, was dit een voltreffer van formaat.

Barijs in de prijzen

Op 19 november 2018 plaatste Rob zich voor de Gelato Festival World Masters 2021 om te strijden voor het beste ijs van Europa. Vandaag mag hij zich dus met trots zeggen dat hij de beste ijssmaak van België verkoopt. U kan het frambozenijs met lychee en rozenwater kopen via de webshop of bestellen in de winkel.

Het beste ijs van België komt uit Lichtaart!

Weekend Knack

Zijn jullie benieuwd naar het resultaat dat Barijs zal halen op het
Europees Kampioenschap volg dan gerust onze facebook/instagram pagina of houdt onze website in de gaten.

Rob in extase bij de uitreiking.

Heel de dag leek alles mis te lopen. Vandaar mijn vreugde-uitbarsting toen ik mijn naam als winnaar hoorde afroepen. Ik had verschillende smaken in gedachten voor de wedstrijd en gelukkig heb ik geluisterd naar mijn vrouw. Zij zei me om voor de frambozen, lychee en rozenwater te gaan.

Rob Proost – Barijs

Ons aanbod:

Smaken die we dagelijks aanbieden zijn vanille, mokka, straciatella, pistache en chocolade. Hiernaast proberen we (in het hoogseizoen) daglijks af te wisselen met diverse smaken, waarvan telkens ook 1 lactose- en suikervrije smaak. Bovendien zijn al onze ijsjes glutenvrij. Omdat we verkiezen om zoveel mogelijk met verse producten te werken kan smaak en kleur van het ijs een beetje variëren afhankelijk van bv. het seizoen, herkomst van het fruit e.d.

Wij bieden onze ijs ook aan in voorverpakte dozen van 1 liter. VanilleChocoladeMokkaPistache en Straciatella proberen we dagelijks voldoende te voorzien. Overige smaken kunnen uiteraard ook besteld worden.

Onze ijstaarten zijn hoofdzakelijk op bestelling te verkrijgen. Je kiest zelf het aantal personen, de smaak en type afwerking.

Ga naar onze webshop